Plante care înfloresc iarna

27 ianuarie 2017 Andrei 0 Comentarii

Recent este la modă amenajarea locuinței după stilul nordic, sobru și plin de culoare în același timp. Acest stil mai este caracterizat de plasarea obiectelor în locuri strategice pentru a da impresia de spațiu vast. De asemenea, mai este caracterizat de lipsa plantelor. Trebuie spus însă că nici un stil de design interior nu este incompatibil cu plantele.

Florile ne transmite de fiecare dată, chiar și inconștient, o stare de bine, pozitivă, care ne face uneori să depășim chiar și cele mai grele momente, fără a ne da seama. Pentru că este iarnă, ne-am gândim să căutăm câteva plante care înfloresc în acest anotimp și dau culoare locuinței.

Crăciunița este una dintre aceste plante. Din păcate este puțin cam pretențioasă la mutat în sensul că dacă o muți prea des s-ar putea să nu mai înflorească în anul respectiv. În cazul în care e ținută la temperatura camerei trebuie udată cam la două zile. Dacă temperatura este sub 15 grade Celsius poate fi udată și la cinci zile.

E sensibilă la lumină puternică însă dacă avem grijă de ea ne va bucura cu florile ei dese și extrem de diverse ca și coloristică câteva săptămâni bune. Probabil că am avut cu toții cel puțin o singură dată o astfel de floare în casă. Mai este cunoscută și sub denumirea ”Nu mă deranja”.

Camelia este o altă plantă populară la români însă de regulă o întâlnim în grădini și mai puțin în locuințe. Înflorește toamna însă rezistă foarte bine în timpul iernii, dacă este ținută în locuință. Trebuie să fim atenți însă la curenții de aer și la lumina puternică. Acestea nu îi fac bine. Uneori are nevoie și de puțină umbră.

Clivia mai este cunoscută și sub denumirea ”Crinul iernii”, pentru că seamănă cu un crin și înflorește în acest anotimp. Nu este deloc pretențiosă și se simte cel mai bine la temperaturi de aproximativ 10 grade Celsius.

Ciclama este una dintre puținele flori care înflorește de mai multe ori într-un an, începând cu septembrie și până în martie. De regulă, florile sunt albe sau roșii însă uneori găsim și plante cu florile violet. E una dintre plantele care au un aspect deosebit și atunci când nu e înflorită.

Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *