Cum scăpăm de mucegai și igrasie

8 ianuarie 2017 Andrei 0 Comentarii

Mucegaiul și igrasia pot apărea în casa oricui. Motivul principal ar fi nearisirea casei. Aerul trebuie să circule nestingherit în locuință. În caz contrar, aerul cald va sta oarecum separat de cel rece și la un moment dat va apărea condensul. În urma acestuia apare inevitabil și mucegaiul dacă nu curățăm umezeala.

Pe piață există mai multe materiale de construcții antiigrasie însă dacă temperatura camerei nu este uniformă acestea pot deveni inutile. Nu trebuie să ignorăm acestea materiale pentru că unele încetinesc ritmul de formare a mucegaiului.

Cu toate acestea, primul lucru pe care ar trebui să îl facem în combaterea igrasiei și mucegaiului este să menținem uniformă temperatura camerei, adică să nu existe atât curenți de aer cald cât și curenți de aer rece.

Iarna acest lucru pare greu de făcut însă există metode care pot fi puse în aplicare. De exemplu, putem monta caloriferul sub fereastră. În felul acesta va pătrunde mai greu aerul rece. În bucătărie e indicat să avem aragazul cât mai aproape de fereastră pentru că atunci când se fac aburi să putem aerisi cât mai ușor.

Dacă ne facem pereți din rigips, e indicat să alegem plăci verzi pentru că acestea sunt mai rezistente la umezeală, chiar dacă nu pot impiedica apariția umezelii. Lavabila este și ea importantă. Există diferite tipuri de vopsea antiigrasie însă cel mai important este ca aceasta să se curețe cât mai ușor.

Termopanele pot impiedica circulația aerului astfel încât e important să găsiți o soluție pentru ca aerul să intre în casă. În caz contrar veți avea probleme și cu soba pe lemne pentru că focul nu va mai arde atât de bine. Soba pe lemne poate fi un indicator al nivelului de circulație al aerului. Dacă focul arde normal, atunci aerul circulă bine.

În cazul în care apare igrasia trebuie să o îndepărtăm cât mai repede pentru a nu apărea mucegaiul. Putem face asta cu oțet dizolvat în puțină apă sau cu bicarbonat de sodiu și apă. După ce udam peretele, trebuie să îl frecăm cu o cârpă umedă. Dacă vom alege o cârpă uscată nu vom face decât să împrăștiăm sporii și să facilităm reapariția mucegaiului.

Previous Post

Next Post

Lasă un răspuns

Your email address will not be published / Required fields are marked *